Hozzávalók:
2 bögre liszt
¾ bögre meleg víz
1 tk cukor
1 tasak szárított élesztő
2 ek olaj
2 tk só
mustár ízlés szerint
10-15 dkg sajt (trappista vagy füstölt, de lehet vegyesen is)
12 db virsli
+1 db tojás sárgája a kenéshez
A szárított élesztőt és cukrot a meleg vízben elkeverem, kicsit felfuttatom. Közben egy tálba mérem a lisztet, sót, olajat, majd mikor felfutott az élesztő, beleöntöm, és ruganyos, nem ragacsos tésztát gyúrok belőle. Míg lereszelem a sajtot, kelesztem kicsit a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán vékony téglalapot nyújtok, megkenem a mustárral, megszórom reszelt sajttal, majd 12 egyforma csíkra vágom. Beletekerem egyenként a virsliket, sütőpapíros tepsire sorakoztatom egymás mellé nem olyan távol (kicsit azért kelni fognak a sütőben). Megkenem a tojás sárgájával, megszórom reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pizza fokozaton készre sütöm 15-20 perc alatt.
Ezt a tésztareceptet Rupáner-konyha oldalán láttam, és annyira bejött, hogy kicsit tovább gondoltam 😊
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése